FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Politikai tükör


 
Hírek
 · Balaton vidéke
 · Belföld
 · Kultúra
 · Sport
 · Politika Magyarországon
 · Hagyományok
 · Bonus a Balatonon
 · Turizmus és Balaton
 · Gazdaság láthatára
 · Magazin
 · Krónika
 · Vendégváró Balaton - ár és érték

 
Keresés itt 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Brüsszeli Polgár Info
·Megszûnnek a barangolási díjak az EU-ban: három uniós intézmény közös nyilatkozata
·Európa politikusa volt a pfalzi óriás - Helmut Kohl a magyarok barátjaként politizált
·MÉRSÉKELT DEMOKRATA ÉRTÉKELÉS: LONDON ÉS BERLIN SZAVAZÓI SOK MINDENRÕL DÖNTENEK
·Ma egy fontos nap Európa számára, az európai polgár életében!
·Európai polgár és Európa ma európai vitában Kelet-Közép-Európa országában?
·MÉRSÉKELT DEMOKRATA KÜLPOLITIKA: ELÕ EURÓPA, MAG-EURÓPÁHOZ FELZÁRKÓZÓ KÖZÖS HADSEREG, KÖZÖS MÉDIA, KÖZÖS PÉNZÜGYEK
·EURÓPAI POLGÁR DÍJ
·Európai polgár számára mit üzen Párizs választói légköre?!
·Jogérvényesülés, alapvetõ jogok - Európai Bizottság
·Az Európai Unió prioritásai 2017-re: hogy halad a munkával az EP?

Tovább...

 
Szegedi Polgár Info
·Választás 2018 milyen is lesz? Minden szegedi polgár számára nyitott kérdés!
·Szegedi polgár büszkesége a Szegedi Tudós Akadémia
·Megszûnik a Debreceni Egyetem és a Kaáli Intézet együttmûködése
·A kiszámíthatóság érdekében kötelezõ szerzõdést kötni a termelõvel meggyfelvásárláskor!
·Fiatalok egyetemekrõl léphessenek szakmai piacra, családok fordított szocpol!
·Politikai figyelmetlenség áldozata lesz családi cég, civilszervezet, fiatalok jövõje?!
·Erõs politikai retorika - erõs politikai verseny?
·Elhallgatás, hazugság és félrevezetés valós tartalmú Nemzeti konzultáció helyett. - ABOSZ
·Politikai innováció - az embereknek jó, humanista mérsékelt demokrata politika!
·Megéltük, ismerjük, megoldjuk! - Autentikus politikai közép (Független és centrista politika)

Tovább...

 
Az E + marketing a mikrovállalkozások valódi partnere!

 
Kínai focisták Magyarországon
Sport

Közel hatvan éve Kínából fiatal labdarúgók érkeztek Magyarországra,hogy az akkor legjobbnak számító magyar játékosoktól tanuljanak focizni. Másfél évet töltöttek Ember József edző irányításával.


    Több magyar klubcsapattal mérkőztek meg,sőt az Aranycsapattal is játszhattak. Hazatérve Ázsia egyik legerősebb válogatottját alkották,majd játékos pályafutásuk befejezését követően kulcspozíciót töltöttek be a kínai és az ázsiai labdarúgásban.


    Erről az életük legboldogabb korszakának tartott időszakról,a kínai futball kezdeteiről és magyar kapcsolatairól készít dokumentumfilmet a Kínai Nemzetközi Rádió és a magyar Next Station Productions.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 07. Tuesday, 07:52 (731 olvasás)
(Tovább... | 1900 betű van még | Értékelés: 0)

 
Új füredi klasszikus
Kultúra

A köztéri alkotás már most a város egyik új turisztikai látványossága, egy új klasszikus, az egyik kihagyhatatlan szuvenír a városból. Még csak két  napja áll a téren, de a járókelők máris birtokba vették a szobrot - viszik magukkal Bujtor Istvánt, viszik magukkal Füredet. Felavatták a színművész szobrát.    

 


 
- Bujtor István ereje és bátorsága, a kultúrában és a sportban betöltött szerepe, inspiráló személyisége példa lehet mindannyiunk számára. Ezzel az élő szoborral méltó jelet hagyunk róla - mondta a zsúfolásig telt Vitorlás téren tartott szoboravatón Halász János kulturális államtitkár.


- Amennyire ő vigyázott a Balatonra, úgy vigyázzunk mi is erre a szoborra és István emlékére - fogalmazott  Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész.


Dr. Bóka István Füred polgármestere hangsúlyozta: kevesen tettek annyit a Balatonért, a táj népszerűsítéséért, mint Bujtor István, aki kitűnő vitorlázó is volt, ezért áll itt a szobra, ahonnan elindult a magyar vitorlázás története.
A Balatoni legenda című szobrot, amelyet Bujtor István 71. születésnapja alkalmából emeltek, a színművész özvegye, Bujtor Judit leplezte le.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 07. Tuesday, 07:47 (532 olvasás)
(Tovább... | 4078 betű van még | Értékelés: 0)

 
Bio élelmiszeradomány a lovagrendtõl
Gazdaság láthatára

Kisgyermekek és idős emberek számára hozott nagy mennyiségű bio élelmiszert Klaus Blos az Ordo Militaris Teutonicus nagymestere május negyedikén.

A hat raklapnyi szállítmány üveges főzeléket, kekszet és teát tartalmazott. Az adomány a HIPP cégtől érkezett, amelynek vezetői évek óta támogatják a lovagrendet.

A 700 éves múltra visszatekintő rend nagymestere elmondta, örömmel támogatják a térséget, mert tudják, az adományok jó helyre kerülnek.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 06. Monday, 09:59 (504 olvasás)
(Tovább... | 950 betű van még | Értékelés: 0)

 
Hazai bravúr a Borvárosok Bora versenyen
Turizmus és Balaton

Idén februárban kerületünkben tartották a Magyar Bortelepülések Szövetségének közgyűlését, illetve borversenyét. 12 aranyérmet osztottak ki a megmérettetésen, ebből a legtöbb - összesen három - Budafok-Tétény pincészeteinek jutott.A zsűrinek 53 mintából kellett kiválasztania a legjobbakat. Ezek közé került a Lics Pincészet mindkét nevezett bora. A Szekszárdi Bikavér a Pincészet első Bikavére. A XXXIII. Országos Borversenyen is nyert, az ott nevezett Bikavér borok között a legmagasabb pontszámmal. Grafikáját a tulajdonos és alapító borász Lics László unokája, Kemecsei-Lics Áron rajza alapján készítették.
A Cabernet Sauvignon barrique bor már 2012-ben a Vinagóra nemzetközi borversenyen is aranyérmet szerzett. Most limitált számban forgalomba hozták egyedi címkével is, amely Promontor település alapítójának, Savoyai Jenő herceg születésének 350. évfordulója tiszteletére készült.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 17:02 (976 olvasás)
(Tovább... | 1763 betű van még | Értékelés: 0)

 
Életminõség és deregulációs lobbi a magyarokért 2010-2013 Budapesten
Belföld

A határon túli magyarság alapvető érdeke a jó életminőség anyaországában, a gazdasági kapcsolatok és civil kapcsolatok virágzásának előfeltételeként.

Életminőség és deregulációs lobbi kezdeményezéseit Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus vezeti évek óta Budapesten. Az MNB bejelentései éppen az európai lobbi keretében tett tavalyi felhívásaival, kezdeményezéseivel eshetnek egybe.

Felelős politikai erőtől a magyarság érdekében különösen  elvárható, hogy felismerje saját maga által létrehozott rendszer káros túltengéseit.

Életminőség javítása a deregulációnál, a naponta emberek ezreinek kárt okozó jogszabályok gyors módosításánál kezdődik el. 

Hasonlóan közérdek Magyarországon egy jól szervezett KKv támogatás és kedvezményes hitel könnyű elérhetősége a vállalkozások számára.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 16:55 (611 olvasás)
(Tovább... | 3184 betű van még | Értékelés: 0)

 
Nyílt napot tartottak a veszprémi szemináriumban
Hagyományok

A korábbi évekhez hasonlóan április 20-án ismét megrendezték a Boldog Gizella Szeminárium nyílt napját a papság iránt érdeklődő férfiak részére.

\Az érkező fiatalokat 9 órától fogadtuk a főiskolán, majd 10 órakor szentmisén vettünk részt, melyet Márfi Gyula érsek atya mutatott be a szeminárium elöljáróival együtt - írja beszámolójában Fuchs Tibor, a szeminárium másodéves hallgatója. A szentmise után a házat mutatták be, majd ebéd következett. A szeminaristák fényképekkel illusztrálva mutatták be az elmúlt év programjait, kiemelve a mikulás műsor, beöltözés, avatások, kirándulások, szemináriumok közötti focibajnokság, ministráns találkozó eseményeit. A délutáni kerekasztal beszélgetésen a fiatalok és a kispapok gondolatokat oszthattak meg egymással, és a kispapok meséltek hivatásuk történetéről. A nyílt nap záró programjaként ünnepélyes napközi imaórát énekeltek.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 16:52 (579 olvasás)
(Tovább... | 1389 betű van még | Értékelés: 0)

 
Megkezdõdött a 167. hajózási szezon a Balatonon.
Balaton vidéke

A januári nyolcszázalékos után nem tervez újabb áremelést a Magyar Hajózási Zrt. Idén a siófoki és tihanyi kikötőt újítják fel, és két gyorshajót állítanak szolgálatba a Balatonon - mondta el a vezérigazgató szombaton Balatonfüreden, a hajózási szezont nyitó hajó üdvözlése után.

 

Horváth Gyula ismertette: a siófoki kikötői projekt harmadik ütemében a keleti részben 200 méteren új mólót építenek, valamint három rondellát, vagyis félkör alakú pihenőhelyet létesítenek. Tihanyban az úgynevezett öregkikötő teljesen megújul, új díszkivilágítást, közműveket és burkolatot kap, a két települést és Balatonfüredet pedig két 25 személyes gyorshajó köti össze. Ezek a beruházások összesen mintegy háromszázmillió forintba kerülnek.


A vezérigazgató szavai szerint ha a két új hajó népszerű lesz, a Balaton más részein is haszanálják majd őket.


Tájékoztatása szerint a hajózási zrt. új kiránduló, várnéző programokkal készül, a fiatalokat bulihajókkal, a kisgyerekeseket pedig kalandhajózással várja, s ha szükséges, év közben is újabb attrakciókkal állnak elő.


A balatoni hajózási szezont hagyományosan az első hajó Balatonfüredre való érkezése nyitja meg: szombaton a Szigliget futott be Siófokról. Szigliget vára díszlövéssel köszöntötte az eseményt.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 16:49 (216 olvasás)
(Tovább... | 4200 betű van még | Értékelés: 5)

 
Felújították a Lóczy-barlangot
Hagyományok

A kiemelten védett, közkedvelt turisztikai célpontként is funkcionáló Lóczy-barlang új, denevérbarát bejárati ajtót kapott, felújították a világítási rendszerét és a járófelületeket, kicserélték a tájékoztató táblákat, és kőzetstabilizálást is végeztek. A fejlesztés nyolcmillió forintba került.  

    
 
Az élettelen természeti értékek védelmére 128 millió forintot nyert pályázati úton a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, ebből összesen huszonnégy helyszínen, köztük a Lóczy-barlangban végeztek különböző felújításokat 2011-13 között.

A Lóczy-barlang megújítására összesen nyolcmillió forintot költöttek.
- Soha ennyi forrás nem állt rendelkezésünkre erre a célra. Fontos természetvédelmi rekonstrukciókat végeztünk el, egyebek     mellett megtisztítottuk a Káli-medence kőtengereit, felújítottuk a tapolcai tavasbarlangot és a Csodabogyós barlangot. A Lóczy-barlanghoz például évtizedek óta nem nyúltunk hozzá, nagyon

 esedékes volt a felújítás. Abban bízunk, hogy ezentúl még több látogató nézi meg ezt a különleges barlangot - fogalmazott Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója az Arácsi Népházban tartott sajtótájékoztatón.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 16:44 (600 olvasás)
(Tovább... | 2460 betű van még | Értékelés: 0)

 
Maximumon a Balaton
Balaton vidéke

A vártnál gyorsabban, már vasárnapra elérte a tó a 110 centiméteres jelenlegi legmagasabb szabályozási vízszintet. A szokatlan ütemű emelkedés várhatóan még folytatódik. 

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei megkezdték a felkészülést a Sió-zsilip megnyitására. Várhatóan az eredetileg tervezett májusi megnyitásnál jóval előbb elkezdik a Balaton vizének leeresztését egy ideiglenes terv alapján, mondván a túl magas vízszint többet árt, mint a túl alacsony. (Részletek a csatolt korábbi közleményben.)

 


Abban azonban erősen megoszlanak a vélemények, hogy miért csak 110 centiméter jelenleg is a Balaton maximalizált vízszintje.

 Egyre többen hangoztatják, hogy emelni kellene a szabályozási szinten, hogy az esetleges csapadékhiányos nyári szezont is biztonsággal átvészelje a tó, ne sérüljön a Balaton ökológiája és persze a turizmus igényeit is kiszolgálhassa. A döntés évek óta húzódik.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 05. Sunday, 12:52 (260 olvasás)
(Tovább... | 3974 betű van még | Értékelés: 0)

69 cikk (7 oldal, 10 hír/oldal)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ]
 
Névnap
Ma 2018. 2. 20, kedd, Álmos napja van.
Holnap Eleonóra napja lesz.
 
Friss hírek
· Balaton egésze ünnepel! Mi az igazi történelmi üzenet?
· Balatoni polgárok számára egyértelmû - minõségi élelmiszer, magyar gasztronómia a jó politikai út!
· Mérsékelt demokrata álláspont Balaton helyzetérõl - A közjó többet érdemel az EU forrásaiból!
· A BALATON TISZTA VÍZZEL VÁR!
· A Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elfogultsága a devizahiteles probléma tisztességes megoldásának az akadálya


[ További cikkek ]

 
Hírek véletlenszerűen

Gazdaság láthatára
[ Gazdaság láthatára ]

·Mérsékelt demokrata álláspont Balaton helyzetérõl - A közjó többet érdemel az EU forrásaiból!
·Régiók és térségek a nyílt lobbitörvénnyel többre juthatnak!
·Több jó minõségû bor a reklámokban - Kevesebb tömény a polcokon, internetadóra pedig nincs lehetõség!
·Balaton körül sem kímélik a mikrovállalkozásokat - miért is?
·Bio élelmiszeradomány a lovagrendtõl

 
Látogatók
Jelenleg 3 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

 
Szavazások
Miben szeretne javulást a Balatonnál?

Egészségügyi ellátás, patikák elérhetősége.
Buszjáratok, települések közötti busz közlekedés.
Éttermek és büfék árainak változása.
Vasútközlekedés, IC helyreállítása Balatonfüredre.
Korszerűbb kempingek bővítése.
Fizetős vendéglátó szállások ellenőrzése.
ABC, élelmiszerüzletek számának növelését.
Szabdidős programok, produkciók számának növelése.Eredmények
Szavazások

Szavazat: 23
Megjegyzés: 0

 
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

 
Jogviták, Bírósági perek megoldása!

Konzultáció lehetősége a Balaton déli és északi parján is!


 
Polgár Info médiák


Polgár Info TV


Polgár Info Rádió


 
Győri Polgár Info
·Reform és politikus célja nem lehet más, mint sokkal kevesebb elkerülhetõ ember halálozás az egészségügyben
·Ipar Napjai 2017 - Hatékonyságnövelõ, munkaerõ-megtartó tippek - profiktól
·Változó politikai térben a közjó maradandó - Mérsékelt demokrata politikai értékelés
·A Visszafogadó Munkahely díjat 2013-ban alapítottuk.....
·TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésrõl
·Politika helyes útja: Magyar tegyen a magyarért!
·Mérsékelt demokrata politikai álláspont - Humán európai értékek fontosak a magyarságnak!
·Iparfejlesztés és emberi jogok nem zárják ki egymást! - Mérsékelt demokrata politikai értékelés!
·Miért halnak meg cca.15.000-en egy hónap alatt Magyarországon? Mit eszik a magyar?
·Gyõr, Miskolc, Szeged, Budapest - Mi történt a hallgatókkal?

Tovább...

 
Erdélyi Polgár Info
·Felhívás a romániai magyar autonómia ügyében
·Választás elõtt Magyarországon! Mérsékelt demokrata vélemény - Egy ország politikai élete akkor jó, ha sokszínû és kiegyensúlyozott!
·Kisebbségi jogok érvényesítését monitorizálná az EU
·Találkozás a számûzött Tibeti Közigazgatás vezetõjével
·Magyarságnak a jövõbe kell nézni! Versenyképesség, kultúra, társadalmi párbeszéd és civilkontroll segítenek ebben!
·RMDSZ: MEGVAN A TÖRVÉNYES KERET A MAROSVÁSÁRHELYI KATOLIKUS ISKOLA ÚJRAALAPÍTÁSÁRA - A PARLAMENT ELFOGADTA A TANÜGYI TÖRVÉNYT MÓDOSÍTÓ TERVEZETÜNKET
·Magyarság és választási politikai válogatott! Erdélyi magyaroknak legyen képviselete az anyaországi parlamentbe!
·Magyarság politika új kihívása - Mérsékelt demokrata politika állíthatja meg a nõ exodus hullámot!
·MEGNYÍLT SZAKÁCS IMRE FESTÕMÛVÉSZ KIÁLLÍTÁSA A NAGYVÁRADI VÁRBAN
·AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN IS MEGÜNNEPELTÉK A REFORMÁCIÓ 500 ÉVES ÉVFORDULÓJÁT

Tovább...

 
Hírérték Magyarország
 


RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.

Az előzetesen engedélyezett cikkek, írások szerzőik/véleménygazda tulajdonai!: Tartalmak és fotók a következő link és hivatkozás megjelenítésével szabadon vehetőek át - Balatoni Polgár Info -

A magyar demokráciáért, magyar jogállamért, a mérsékelt demokrata értékekért!


Európai Polgár Info - A magyar méltányos jogállam érdekében, a politikai véleményszabadság védelmében, a mérsékelt demokrata politikai értékekért! Európa-barát, független centrista politika.
PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio