FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Politikai tükör


 
Hírek
 · Balaton vidéke
 · Belföld
 · Kultúra
 · Sport
 · Politika Magyarországon
 · Hagyományok
 · Bonus a Balatonon
 · Turizmus és Balaton
 · Gazdaság láthatára
 · Magazin
 · Krónika
 · Vendégváró Balaton - ár és érték

 
Keresés itt 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Brüsszeli Polgár Info
·Megszûnnek a barangolási díjak az EU-ban: három uniós intézmény közös nyilatkozata
·Európa politikusa volt a pfalzi óriás - Helmut Kohl a magyarok barátjaként politizált
·MÉRSÉKELT DEMOKRATA ÉRTÉKELÉS: LONDON ÉS BERLIN SZAVAZÓI SOK MINDENRÕL DÖNTENEK
·Ma egy fontos nap Európa számára, az európai polgár életében!
·Európai polgár és Európa ma európai vitában Kelet-Közép-Európa országában?
·MÉRSÉKELT DEMOKRATA KÜLPOLITIKA: ELÕ EURÓPA, MAG-EURÓPÁHOZ FELZÁRKÓZÓ KÖZÖS HADSEREG, KÖZÖS MÉDIA, KÖZÖS PÉNZÜGYEK
·EURÓPAI POLGÁR DÍJ
·Európai polgár számára mit üzen Párizs választói légköre?!
·Jogérvényesülés, alapvetõ jogok - Európai Bizottság
·Az Európai Unió prioritásai 2017-re: hogy halad a munkával az EP?

Tovább...

 
Szegedi Polgár Info
·Választás 2018 milyen is lesz? Minden szegedi polgár számára nyitott kérdés!
·Szegedi polgár büszkesége a Szegedi Tudós Akadémia
·Megszûnik a Debreceni Egyetem és a Kaáli Intézet együttmûködése
·A kiszámíthatóság érdekében kötelezõ szerzõdést kötni a termelõvel meggyfelvásárláskor!
·Fiatalok egyetemekrõl léphessenek szakmai piacra, családok fordított szocpol!
·Politikai figyelmetlenség áldozata lesz családi cég, civilszervezet, fiatalok jövõje?!
·Erõs politikai retorika - erõs politikai verseny?
·Elhallgatás, hazugság és félrevezetés valós tartalmú Nemzeti konzultáció helyett. - ABOSZ
·Politikai innováció - az embereknek jó, humanista mérsékelt demokrata politika!
·Megéltük, ismerjük, megoldjuk! - Autentikus politikai közép (Független és centrista politika)

Tovább...

 
Az E + marketing a mikrovállalkozások valódi partnere!

 
Véget ért a tizenötödik Balaton Regatta
Sport

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Pannon Egyetem hagyományos evezősversenyét, a Balaton Regattát május 17-én. A hajókban az intézmény veszprémi és keszthelyi kampuszainak dolgozói és hallgatói mérték össze erejüket Balatonalmádiban.

Az egyetlen Balaton parti egyetem, a Pannon Egyetem hagyományt teremtett az evezősversennyel, a csapatok az angol Oxford-Cambridge egyetemekhez hasonló szellemiségben az evezés értékeit, a csapatmunkában rejlő erőt példaértékű, nemes küzdelem keretében képviselték a Balatonon. A veszprémi kampusz és a keszthelyi Georgikon Kar csapatai mérkőztek meg egymással a szorgalmi időszak utolsó napján, május 17-én.


A programot Dr. Gaál Zoltán, az egyetem korábbi rektora, a hagyomány elindítója nyitotta meg. Beszédében visszaidézte a Regatta alapításának emlékeit, valamint kiemelte a hallgatói-oktatói összefogás eredményességét és fontosságát az egyetemi hagyományok ápolásában.

A rendezvényen férfi és női junior és senior csapatok, vagyis hallgatók és oktatók csaptak össze a Balaton hullámain tízevezős hajókban, 2000 méteres távon. A versenyzőket több mint 600 szurkoló biztatta a partról, ahol a Pannon Egyetem fellépőiből álló gazdag kulturális és zenei programok biztosították a remek hangulatot. Idén a nemrég alakult egyetemi PE Pom-Pom Csapat is együtt szurkolt az oktatókkal, hallgatókkal.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 26. Sunday, 11:11 (759 olvasás)
(Tovább... | 2139 betű van még | Értékelés: 0)

 
Sirálytánc a Balaton felett
Hagyományok

A Tihanyi Bencés Apátság kiadványai sorában 2009-ben jelent meg Présingné Baracskai Erika Sirálytánc a Balaton felett című, felnőtteknek és gyermekeknek írt, „Sirálytánc a Balaton felett" című mesekönyve, amely varázslatos balatoni történeteket mond el, a tó és Tihany mondavilágát is megidézve. A könyv folytatásaként most kiadott CD-n a szerző maga mondja el a meséket.

\A könyvben sajátos szimbolikával elevenedik meg a titokzatosságában  is szelíd táj a maga természetfelettiségével. Megismerkedhetünk a szél, a víz, a hullámok, a madarak és virágok paradicsomi védettségében valaha élt emberek küzdelmeivel, örömeivel és csalódásaival.

E mesék kicsit meseevangéliumok is: a jó és a rossz küzd a történetekben. Fordulataikban nemegyszer igei példázatok profán variációit fedezhetjük fel. A történetek erkölcsi példázatként is felfoghatóak, ezért ajánlhatók hallgatásra  a gyermekek mellett azon felnőtteknek is, akik lélekben gyermekek tudtak maradni.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 25. Saturday, 13:32 (577 olvasás)
(Tovább... | 2856 betű van még | Értékelés: 0)

 
Valóra váltott egészség ­­- Gyógyuljon Györökön
Balaton vidéke

Gyógyító hét Balatongyörökön 2012. május 27. - június 2.

Balatongyörök varázslatos Balaton-parti község, mely egyedülállóan szép  panorámájával nyűgözi le az ide látogatókat. Az itt található Szépkilátót az utazók sokszor a Nápolyi öbölhöz hasonlítják. Ide hívjuk és várjuk mindazokat, akik a szépség szerelmesei, akik nyugalomra és egészségre vágynak, és szívesen mozdulnak is érte.

 


A Panoráma Világklub Életmód Fórumának kezdeményezésére, Balatongyörök Önkormányzata és a helyi Turisztikai Egyesület közös összefogásával elindítottunk egy programsorozatot, mely örömteli lehetőségeket és gyakorlati ismereteket nyújt mindenkinek, aki boldogan és egészségesen szeretne élni.

A „Gyógyító Györökön" ehhez minden rendelkezésre áll: kedvezményes szállások előszezoni árakkal, sportolási lehetőségek, egészségről szóló rövid előadások gyakorlati bemutatókkal és gyógyító emberek. 


Írta: balaton Dátum: 2013. May 23. Thursday, 08:14 (333 olvasás)
(Tovább... | 2767 betű van még | Értékelés: 0)

 
Agykutatók fája
Kultúra

Az agykutatók Nobel-díjával a The Brain Prize elismeréssel kitüntetett, a városhoz több szállal is kötődő dr. Freund Tamás ültetett emlékfát a Tagore sétányon. A Tavaszi Fesztivál részeként megrendezett eseménnyel a világ élvonalába tartozó magyar agykutatás előtt tisztelgett a város.    

 
 
A Tagore sétány Nobel-díjasok ligetében rendezett ünnepségen dr. Bóka István polgármester hangsúlyozta: Füred nem alapozhat csak a turizmusra, a városnak több lában kell állnia, ezért már évek óta tudatos törekvés, hogy a kulturális városfejlesztés mellett kutatásfejlesztési programok is megvalósuljanak a városban.


- Fürednek ez lehet az egyik lehetősége arra, hogy hosszútávon fenntartsa fejlődését. Freund Tamás markánsan kötődik a balatoni tájhoz, a városhoz, kutatómunkája pedig tiszteletreméltó, ezért kértük fel az emlékfa ültetésre - mondta Bóka István.

Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas akadémikus megköszönte a lehetőséget, kiemelve, hogy a rangos nemzetközi díjat (The Brain Prize) két társával dr. Somogyi Péter, az Oxfordi Egyetem Anatómiai Neurofarmakológiai Intézetének igazgatójával és dr. Buzsáki György, a New York-i Rutgers Egyetem professzorával közösen kapta.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 22. Wednesday, 09:16 (595 olvasás)
(Tovább... | 2829 betű van még | Értékelés: 0)

 
Megjelent Kaczor Feri új CD-je! Balatoni csárdák, színpadok biztos sikere!
Balaton vidéke

Az alulról jövő erő sok területen igen hasznos volna, ha érvényesülne.

Népi szórakoztatás műfajában minden külön támogatás nélkül Kaczor Feri rendezvényről rendezvényre hódította meg a közönségét.

             Forrás:www.kaczorferi.hu

Előbb találkoztunk dalaival Székelyföldön az éttermekben, mint idehaza a lemezboltokban.

"Veszem a kalapom"című új dalokat tartalmazó CD-je abból a népmesei varázsból semmit sem veszített, ami eddig is magával ragadta a közönséget koncertjein.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 18. Saturday, 12:59 (1453 olvasás)
(Tovább... | 986 betű van még | Értékelés: 5)

 
Taroltak a fehérek - Mészáros József Az év bortermelõje
Balaton vidéke

Az idei az ezüstérmes borok versenye volt, hiszen közel kétszázat osztottak ki belőle a 22. alkalommal megrendezett balatonfüredi városi borversenyen. A benevezett ötven gazda közül Mészáros József lett Az év bortermelője, így a szokásoknak megfelelően az idei Borheteken övé lesz az első stand.  

    
 
A borversenyre benevezett ötven gazda közül a legtöbb pontszámot boraival Mészáros József nyerte, ő lett Az év bortermelője cím idei kitüntetettje. Mészáros   József, aki többgenerációs bortelmelő család sarja, ma is édesapjával   együtt műveli a Pécselyen és környékén lévő szőlőiket, és vele együtt   vette át a díjakat is. A benevezett boraik közül két olaszrizlingjük és egy cabernet franc és cabernet sauvignon cuvée-jük lett aranyérmes igen  magas pontszámmal.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 16. Thursday, 07:22 (289 olvasás)
(Tovább... | 3372 betű van még | Értékelés: 0)

 
Több mint ötszáz résztvevõt várnak a XVIII. Gyermek Várostromra Sümegen
Balaton vidéke

Több mint ötszáz jelmezes résztvevőt várnak a XVIII. Gyermek Várostromra Sümegen, a felsőtagozatosoknak rendezett történelmi játékot május 6-án rendezik a várban - tájékoztatta a rendezvény főszervezője az MTI-t. Németh Zoltán, a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola népművelője elmondta, hogy a megmérettetésre húsz csapat jelentkezett.

  

A többi között Szederkény, Ják, Ukk, Balatonfüred, Ajka, Tapolca, Tótvázsony, Nagyvázsony felsőtagozatosai mellett lesznek diákok a szlovákiai Lakszállásról is.

A történelmi játékra a Sümegi várat ostromoló csapatoknak a középkor és a lovagkor történelméből kell felkészülniük, főbb témakörök Bocskai és a hajdúk, Zrínyi, a költő és hadvezér, Sümeg és a barokk.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 11. Saturday, 13:41 (238 olvasás)
(Tovább... | 1609 betű van még | Értékelés: 0)

 
Két világ, két emberkép áll egymással szemben Európában és Magyarországon
Belföld

Elmúlt napokban Európa vonatkozásában több magyar pártvélemény és  politikai nyilatkozat látott napvilágot.

A mérsékelt demokraták szerint valóban két világkép áll egymással szemben, amely az ország és települések állapotában, megjelenési összképében egy rövidebb séta után már azonnal  tettenérhető.

  

 

Egyik világkép az egyén, az állampolgár jogainak demokratikus tisztelete, az életminőség biztosítása a lakosság, a munkavállalók részére. Erre Hollandia, Svédország, Németország, Ausztria néhány példa.

A másik világkép a politikai feudalizmus, mesterséges  tekintélyre építő, aránytalan jövedelmek és vagyonok, korrupt berendezkedési formája, demagóg és irányított sajtóerővel a leszegényített és kiszolgáltatott tömegek részére. Eredményes kormányzati lakossági életminőségjavítás,  eredményes parlamenti munka nélkül - az emberek vagyonvesztése, kiszolgáltatottsága tömeges jelenség.

Igaza van minden politikai szereplőnek aki a Magyarországról készített jelentésben e két világkép ütközését látja meg!


Írta: balaton Dátum: 2013. May 11. Saturday, 08:32 (832 olvasás)
(Tovább... | 2102 betű van még | Értékelés: 5)

 
A legeladósodottabb település (3) - Európa élvonalában
Bonus a Balatonon

Alsómocsolád község a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium valamint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által együttesen meghirdetett Magyarországi Falumegújítási Díj 2009 versenyben első helyezést ért el.

 

 Ezért a 2010. évben az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség által kétévente meghirdetett Európai Falumegújítási Díjért folyó versenyben Magyarországot képviselhette. A harminc európai település egyikeként Alsómocsolád az utolsó fordulóig versenyben állt a fődíjért, amelyet végül is az ausztriai Langenegg-Voralberg nyert el. Alsómocsolád „a kiemelkedő minőségűfenntarthatókomplex falufejlesztésért" Európai Falumegújítási Díjban részesült.

A zsűri így foglalta össze megállapításait:
„Alsómocsolád Magyarországon a Dunántúlon, Baranya megye északi szélén, három megyeszékhelytől, Pécstől, Kaposvártól és Szekszárdtól 60 km-re fekszik.

 A falut körülvevő táj kelet felé dombos, nyugaton három nagy halastó határolja, melyek területe 138  ha. A zsáktelepülés hagyományos falusi képet mutat, a település szerkezetére túlnyomórészt a családi házak a jellemzőek. 1949 és 2000 között a lakosságszám 980-ról 348-ra csökkent, 2007-től a népesség száma a betelepüléseknek köszönhetően a jelenlegi 380-ra nőtt.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 11. Saturday, 08:06 (601 olvasás)
(Tovább... | 5989 betű van még | Értékelés: 0)

 
Kiváló Európai Desztináció-díjat kapott Kaposvár
Balaton vidéke

Kaposvár országosan is egyedülálló kezdeményezéseket tett az akadálymentes turizmus megteremtése érdekében.

A fogyatékkal élők itt olyan fejlesztésekkel találkoznak, amelyek használatával önállóan, segítség igénybevétele nélkül is bejárhatják a várost. Kaposvár városa ezért első helyezést ért el a Kiváló Európai Desztinációk versenyén. A kaposvári pályázatot Szita Károly polgármester mutatta ma be Budapesten.


Kaposvár úgy alakította át vagy építette újjá kulturális intézményeit, múzeumait hogy azokat a mozgásukban korlátozott emberek is könnyen megközelíthessék.

 Így akadálymentes az Együd Árpád Kulturális Központ, a Szivárvány Kultúrpalota és a Rippl-Rónai villa is, valamint a városi fürdő és a strand teljes területe. Mindez kedvez az időseknek és a babakocsival közlekedő kismamáknak is.


Írta: balaton Dátum: 2013. May 11. Saturday, 07:53 (263 olvasás)
(Tovább... | 1596 betű van még | Értékelés: 0)

69 cikk (7 oldal, 10 hír/oldal)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ]
 
Névnap
Ma 2018. 2. 20, kedd, Álmos napja van.
Holnap Eleonóra napja lesz.
 
Friss hírek
· Balaton egésze ünnepel! Mi az igazi történelmi üzenet?
· Balatoni polgárok számára egyértelmû - minõségi élelmiszer, magyar gasztronómia a jó politikai út!
· Mérsékelt demokrata álláspont Balaton helyzetérõl - A közjó többet érdemel az EU forrásaiból!
· A BALATON TISZTA VÍZZEL VÁR!
· A Magyar Állam és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elfogultsága a devizahiteles probléma tisztességes megoldásának az akadálya


[ További cikkek ]

 
Hírek véletlenszerűen

Sport
[ Sport ]

·45. Kékszalag - Litkey Farkas tizenegyedszer is gyõzött
·Triatlon Magyar Nagydíj
·Véget ért a tizenötödik Balaton Regatta
·Kínai focisták Magyarországon

 
Látogatók
Jelenleg 2 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

 
Szavazások
Miben szeretne javulást a Balatonnál?

Egészségügyi ellátás, patikák elérhetősége.
Buszjáratok, települések közötti busz közlekedés.
Éttermek és büfék árainak változása.
Vasútközlekedés, IC helyreállítása Balatonfüredre.
Korszerűbb kempingek bővítése.
Fizetős vendéglátó szállások ellenőrzése.
ABC, élelmiszerüzletek számának növelését.
Szabdidős programok, produkciók számának növelése.Eredmények
Szavazások

Szavazat: 23
Megjegyzés: 0

 
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

 
Jogviták, Bírósági perek megoldása!

Konzultáció lehetősége a Balaton déli és északi parján is!


 
Polgár Info médiák


Polgár Info TV


Polgár Info Rádió


 
Győri Polgár Info
·Reform és politikus célja nem lehet más, mint sokkal kevesebb elkerülhetõ ember halálozás az egészségügyben
·Ipar Napjai 2017 - Hatékonyságnövelõ, munkaerõ-megtartó tippek - profiktól
·Változó politikai térben a közjó maradandó - Mérsékelt demokrata politikai értékelés
·A Visszafogadó Munkahely díjat 2013-ban alapítottuk.....
·TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésrõl
·Politika helyes útja: Magyar tegyen a magyarért!
·Mérsékelt demokrata politikai álláspont - Humán európai értékek fontosak a magyarságnak!
·Iparfejlesztés és emberi jogok nem zárják ki egymást! - Mérsékelt demokrata politikai értékelés!
·Miért halnak meg cca.15.000-en egy hónap alatt Magyarországon? Mit eszik a magyar?
·Gyõr, Miskolc, Szeged, Budapest - Mi történt a hallgatókkal?

Tovább...

 
Erdélyi Polgár Info
·Felhívás a romániai magyar autonómia ügyében
·Választás elõtt Magyarországon! Mérsékelt demokrata vélemény - Egy ország politikai élete akkor jó, ha sokszínû és kiegyensúlyozott!
·Kisebbségi jogok érvényesítését monitorizálná az EU
·Találkozás a számûzött Tibeti Közigazgatás vezetõjével
·Magyarságnak a jövõbe kell nézni! Versenyképesség, kultúra, társadalmi párbeszéd és civilkontroll segítenek ebben!
·RMDSZ: MEGVAN A TÖRVÉNYES KERET A MAROSVÁSÁRHELYI KATOLIKUS ISKOLA ÚJRAALAPÍTÁSÁRA - A PARLAMENT ELFOGADTA A TANÜGYI TÖRVÉNYT MÓDOSÍTÓ TERVEZETÜNKET
·Magyarság és választási politikai válogatott! Erdélyi magyaroknak legyen képviselete az anyaországi parlamentbe!
·Magyarság politika új kihívása - Mérsékelt demokrata politika állíthatja meg a nõ exodus hullámot!
·MEGNYÍLT SZAKÁCS IMRE FESTÕMÛVÉSZ KIÁLLÍTÁSA A NAGYVÁRADI VÁRBAN
·AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN IS MEGÜNNEPELTÉK A REFORMÁCIÓ 500 ÉVES ÉVFORDULÓJÁT

Tovább...

 
Hírérték Magyarország
 


RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.

Az előzetesen engedélyezett cikkek, írások szerzőik/véleménygazda tulajdonai!: Tartalmak és fotók a következő link és hivatkozás megjelenítésével szabadon vehetőek át - Balatoni Polgár Info -

A magyar demokráciáért, magyar jogállamért, a mérsékelt demokrata értékekért!


Európai Polgár Info - A magyar méltányos jogállam érdekében, a politikai véleményszabadság védelmében, a mérsékelt demokrata politikai értékekért! Európa-barát, független centrista politika.
PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio